Informacije o kampu 2011

E-mail Print PDF

Yubac je i devetnaestu godinu za redom nastavio u dobro prepoznatljivom ritmu. Punih 57 radnih dana polaznici jednog od najpoznatijih košarkaških kampova u Evropi radili su punim gasom na Kopaoniku.  Neki su došli da nauče prve košarkaške korake a drugi da nadograde ono što su već radili. Komandne palice bile su u rukama proverenih stručnjaka, između ostalih, Boška Đokića, Zorana Sretenovića i Žarka Vučurovića. Šuteri su radili pod budnim okom nekadašnjeg trenera FMP i mlade reprezentacije, bivši reprezentativac Jugoslavije vodio je računa o bekovima dok je pod  komandom, još jednog eks-reprezentativca Žarka Vučurovića, radio kamp za centre i Gejm kamp.

Na kampu su se, tokom četiri smene, smenjivali dečaci i devojčice iz Srbije, Crne Gore, Italije, Libana, Rusije, Kine…govorili su se jezici sa različitih kontinenata, sudarale su se različite kulture, ali svi su imali samo jedan prioritet- naučiti u košarkaškoj školi što više.

Organizacioni deo YUBAC-a još jednom je položio ispit. Na Kopaoniku je sve funkcionisalo kao po koncu dok je i vreme poslužilo učesnike kampa. Da YUBAC ide svake godine po korak napred svedoči podatak da je u odnosu na prošlu godinu broj dečaka i devojčica porastao dva puta.

Prioritet jeste bio učenje i sticanje znanja, onog košarkaškog, ali se neko kući vratio i sa trofejom. Ekipa Petrovgrad iz Zrenjanina bila je najbolja na basket festivalu i prva, od osam timova, prošla kroz cilj.

I ovde YUBAC neće stati. Planiramo da zaokružimo drugu deceniju postojanja u velikom stilu. Strpite se i budite sa nama, leto će brzo doći.

Untitled-3